Η Google ενημερώνει τους πολίτες της Ουκρανίας για αεροπορικές επιθέσεις

Η Google θα ειδοποιεί τους χρήστες της για επερχόμενες αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή που βρίσκονται μέσω του συστήματος Air Raid Alerts.

Η Google ενημερώνει τους πολίτες της Ουκρανίας για αεροπορικές επιθέσεις

Η Google ανακοίνωσε την ενσωμάτωση των Air Raid Alerts για τα Android smartphones στην Ουκρανία, μια λειτουργία που θα ειδοποιεί τους χρήστες για επερχόμενες αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται.

Η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι προχώρησε στην ανάπτυξη του συστήματος μετά από έκκληση της Ουκρανικής κυβέρνησης και σε συνεργασία με το υπάρχον σύστημα της χώρας. Όπως εξηγεί στο επίσημο blog ο αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης, Dave Burke, το σύστημα Air Raid Alerts εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του αντίστοιχου μηχανισμού ειδοποιήσεων για τους σεισμούς.

Στο ίδιο blog, η Google τονίζει πως θα συνεχίσει να περιορίζει την εμφάνιση ορισμένων κυβερνητικών μέσω ενημέρωσης της Ρωσίας στις πλατφόρμες της, ενώ έχει παύσει πολλές από τις εμπορικές δραστηριότητες της στη χώρα όπως τις διαφημίσεις, τις νέες εγγραφές στο Google Cloud, τα συστήματα πληρωμών στις υπηρεσίες της κ.ά.

Να σημειωθεί ότι οι δωρεάν υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των Google Search, Gmail και YouTube εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά στη Ρωσία.

Πηγή: News247.gr