ΚΤΕΛ: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μεταφοράς του κεντρικού σταθμού στον Ελαιώνα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο μεταφοράς του κεντρικού σταθμού των ΚΤΕΛ από τον Κηφισό στον Ελαιώνα, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί κοντά στα 140 εκατομμύρια ευρώ. 

ΚΤΕΛ:  Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μεταφοράς του κεντρικού σταθμού στον Ελαιώνα

Πρόκειται για έργο που έχει χαραχτεί εδώ και δεκαετίες, ωστόσο μέχρι σήμερα παρέμενε στα χαρτιά. Πρόθεση τώρα, του Υπουργείου Υποδομών είναι να προκηρύξει το διαγωνισμό το προσεχές διάστημα, γι’ αυτό και στην παρούσα φάση χαράσσει τους όρους της διαδικασίας.

Σύγχρονος φουτουριστικός σταθμός

Ο νέος σταθμός υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα, θα αποτελεί ένα σύγχρονο κτίριο που εκτός από τα ΚΤΕΛ θα παρέχει συμπληρωματικές υπηρεσίες. Κάτω από την ίδια στέγη θα στεγαστούν ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ του Κηφισού και ο σταθμός που λειτουργεί επί της οδού Λιοσίων.

Ακολουθώντας τα πρότυπα σύγχρονων μεγαλουπόλεων του κόσμου, ο νέος σταθμός θα περιλαμβάνει επίσης χώρους μικτής χρήσης, δηλαδή εστίασης, μικρά εμπορικά καταστήματα, τράπεζα, καθώς και χώρους για πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα επικρατεί το πράσινο.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΑΥΛΕ) Ελαιώνα, αφορά σε μία έκταση 69 στρεμμάτων η οποία θα αποτελέσει σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο που θα εξυπηρετεί σε ετήσια βάση 15 εκατομμύρια επιβάτες, δηλαδή περί τους 40 χιλιάδες επιβάτες ανά ημέρα. Εκτός από λεωφορεία και ταξί, η προσβασιμότητα στον νέο σταθμό θα γίνεται με τη Γραμμή 3 του Μετρό.

πηγή:newsit.gr