Μπάιντεν: «Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, δεν θα χρηματοδοτούμε την πολεμική μηχανή του Πούτιν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε με διάγγελμά του ότι θα κάνει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, εξαπολύοντας επίθεση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μπάιντεν: «Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, δεν θα χρηματοδοτούμε την πολεμική μηχανή του Πούτιν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν γνωστοποίησε και επισήμως την απόφαση να κάνει εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου. «Το πήραμε απόφαση. Δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουμε την πολεμική μηχανή του Πούτιν. Μπορεί πολλοί σύμμαχοι να μην έχουν τη δυνατότητα να μας ακολουθήσουν σε αυτή την κίνηση, αλλά όλοι μαζί παραμένουμε ενωμένοι για να ασκήσουμε πίεση στον Πούτιν», είπε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν και πρόσθεσε:

«Αυτή η απόφαση θα έχει κόστος και για τις ΗΠΑ, αλλά έχουμε τη στήριξη τόσο των Δημοκρατικών, όσο και των Ρεπουμπλικανών. Οι τιμές της βενζίνης θα σημειώσουν κι άλλη άνοδο εξαιτίας της απόφασής μας, αλλά καλούμε τις εταιρείες πετρελαίου να μην κάνουν υπερβολικές αυξήσεις τιμών. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι αφορμή για υπέρογκα κέρδη. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε ένα δις επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία».

Καταλήγοντας τόνισε: «Ο Πούτιν προχωράει στα καταστροφικά του σχέδια, αλλά δεν υπολογίζει τίποτα. Ούτε το κόστος! Χτυπάει αμάχους και σχολεία. Οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία και η οικονομία της Ρωσίας ακρωτηριάζεται».