Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με την Μπρίτνεϊ Γκράινερ!

Η Αμερικανίδα σταρ Μπρίτνεϊ Γκράινερ κρατείται από τις ρωσικές αρχές για κατοχή ναρκωτικών, αλλά στις ΗΠΑ επικρατεί ανησυχία για πιθανή ομηρία από την κυβέρνηση ως αντίποινα στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με την Μπρίτνεϊ Γκράινερ!

Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, Μπρίτνεϊ Γκράινερ συνελήφθη σε αεροδρόμιο κοντά στη Μόσχα και στις αρχές των ΗΠΑ υπάρχει φόβος ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως… όμηρος.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε το Σάββατο (05/03), μια Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, που γρήγορα αναγνωρίστηκε ως η σέντερ των Φοίνιξ Μέρκιουρι και δύο φορές Ολυμπιονίκης Μπρίτνεϊ Γκράινερ.

Ο λόγος που οι αρχές της Ρωσίας συνέλαβαν την Γκράινερ είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση για κατοχή ναρκωτικών, μιας και βρήκαν φυσίγγια ατμού που περιείχαν χασισέλαιο στις αποσκευές της στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο.

Η σύλληψη της μπασκετμπολίστριας είναι επιβεβαιωμένη, μιας και ο ατζέντης της δεν αμφισβήτησε τις αναφορές για την κράτηση της πελάτη του, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες: «Γνωρίζουμε την κατάσταση με την Μπρίτνεϊ Γκράινερ στη Ρωσία και είμαστε σε στενή επαφή μαζί της, τη νομική της εκπροσώπηση στη χώρα, την οικογένεια και τις ομάδες της».

Από εκεί και πέρα όμως στις ΗΠΑ υπάρχουν έντονες ανησυχίες σχετικά με τη σύλληψη της στη Ρωσία εν μέσω του πολέμου και κυρίως λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Μπάιντεν.

Μάλιστα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για εβδομάδες είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία και καλούσε τους πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο λόγος δεν ήταν άλλο από την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ αναφερόταν σε ανακοινώσεις χαρακτηριστικά ότι υπάρχει η «δυνατότητα παρενόχλησης των πολιτών των ΗΠΑ από την ασφάλεια της ρωσικής κυβέρνησης».

Αξίζει να σημειωθεί πως το έλαιο χασίς, το οποίο είναι θεωρητικά και ο λόγος που συνελήφθη η Γκράινερ, είναι ένα συμπύκνωμα μαριχουάνας που έχει υψηλή συγκέντρωση του κύριου ψυχοδραστικού συστατικού του φυτού, της THC (τετραϋδροκαναβινόλη).