Παύση υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από τις 5 Μαρτίου

Η υποχρεωτικότητα της χρήσης προστατευτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους παύει να ισχύει από το προσεχές Σάββατο (05/03) μετά από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Ωστόσο παραμένει η ισχυρή σύσταση χρήσης της, σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Παύση υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από τις 5 Μαρτίου

Την πολυαναμενόμενη, εδώ και καιρό, άρση της υποχρεωτικότητας χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας από το προσεχές Σάββατο 5 Μαρτίου.

Tο υπουργείο, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανακοίνωσε πως δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αν και παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση της σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό.

Παράλληλα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η πληρότητα της χρήσης τους επανέρχεται στο 100%

Εννοείται ότι εκεί αλλά και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους η υποχρεωτικότητας χρήσης της προστατευτικής μάσκας διατηρείται.

H σχετική ανακοίνωση:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΥΑ θα περιλαμβάνει άρση των περιορισμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσον αφορά την πληρότητά τους, η οποία επιστρέφει στο 100%».