Αθήνα - Πειραιάς: Σύλληψη 40χρονου που εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων

Συνελήφθη ένας 40χρονος στο Κερατσίνι, ο οποίος από τον Αύγουστο του 2021 εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών και του Πειραιά.

Αθήνα - Πειραιάς: Σύλληψη 40χρονου που εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων

Τουλάχιστον 25 ανυποψίαστους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές διαμερισμάτων πρόλαβε να εξαπατήσει 40χρονος, προτού συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, αναφορικά με άτομο που προσποιούνταν τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων και αποσπούσε προκαταβολές, από πλήθος ατόμων που ενδιαφέρονταν να ενοικιάσουν τα επίμαχα ακίνητα, αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 40χρονο και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 40χρονος, από τον Αύγουστο του 2021, εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών και του Πειραιά.

Ειδικότερα, μετά από αναζήτηση διαμερισμάτων προς ενοικίαση μέσω αγγελιών στο Διαδίκτυο, όταν εντόπιζε το «κατάλληλο» διαμέρισμα με γνώμονα την προσέλκυση πολλών ενδιαφερομένων ενοικιαστών και την απόδοση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ενοικίου, εμφανίζονταν ο ίδιος ως υποψήφιος ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη. Αφού ερχόταν σε συμφωνία μαζί του για τη μίσθωση του ακινήτου και τον έπειθε ότι θα καταβάλλει τη χρηματική εγγύηση σε άμεσο χρονικό διάστημα, παραλάμβανε τα κλειδιά.

Στη συνέχεια, δημιουργούσε αγγελία σε ιστοσελίδα για την ενοικίαση του εν λόγω ακινήτου, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη. Μέσω τηλεφώνου κανόνιζε τα ραντεβού στο χώρο των ακινήτων και αφού συμφωνούσαν για τη μίσθωση, λάμβανε χρηματικό ποσό ως εγγύηση, εξαπατώντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, για να είναι πειστικός, τους παρέδιδε και κλειδιά που δεν αντιστοιχούσαν στις θύρες των οικιών.

Από το κάθε θύμα του λάμβανε χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονταν από 50 έως 600 ευρώ και το κάθε διαμέρισμα το νοίκιαζε σε έως και 5 άτομα ταυτόχρονα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κατασχέθηκαν 2.050 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

naftemporiki.gr