Θεοδωρικάκος: «Να καταπολεμήσουμε την Λερναία Ύδρα της βίας» (vid)

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στάθηκε στο λόγο για τον οποίο λαμβάνει χώρα η σημερινή (21/2) συνέντευξη Τύπου, μιλώντας με αρκετά δυνατά λόγια για το φαινόμενο της οπαδικής βίας στην Ελλάδα. 

Θεοδωρικάκος: «Να καταπολεμήσουμε την Λερναία Ύδρα της βίας» (vid)

Τον πρώτο λόγο είχε στη σημερινή (21/2) συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάσος Θεοδωρικάκος, μιλώντας για τους λόγους που οφείλει να δράσει η κυβέρνηση κατά του εν λόγω φαινομένου, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει παρουσίαση αύξηση.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

1. "Συνεχίζουμε τους ελέγχους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών που λειτουργούν και όσοι δεν πληρούν τις προβλέψεις του Νόμου θα σφραγίζονται.

2. Οι ανώνυμες εταιρείες του χώρου του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, έχουν την ευθύνη να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν το σύστημα καμερών που παρακολουθούν τις εξέδρες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Και θα ελεγχθούν γι’ αυτό. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει την εφαρμογή του μέτρου της ταυτοποίησης του κατόχου κάθε εισιτηρίου και συγκεκριμένης θέσης στο γήπεδο.

3. Υλοποιούμε πρόγραμμα εκπαίδευσης του Αστυνομικού προσωπικού με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, διότι οι ανήλικοι είναι συνήθως τα θύματα προσηλυτισμού των χούλιγκαν. Έχουμε εξειδικευμένες ομάδες με τη συμμετοχή ψυχολόγων, ώστε να μπορούμε να προσεγγίσουμε τους νέους με τον σωστό τρόπο. Στο ίδιο πλαίσιο, προχωράμε σε εκπαιδευτικές ανταλλαγές με αξιωματικούς άλλων χωρών, και ιδιαίτερα της Μεγάλης Βρετανίας

4. Αναβαθμίζουμε τη διαρκή εποπτεία των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας με την καθημερινή εμπλοκή ανώτατου αξιωματικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα του εκάστοτε Υπαρχηγού της.

Κατά αυτόν τον τρόπο, εντατικοποιείται το πλαίσιο των ελέγχων και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή μας ικανότητα, ώστε να περιοριστεί ο ζωτικός χώρος δράσης αυτών των εγκληματικών ομάδων και να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φαινόμενο του χουλιγκανισμού".