Φωτιά στο Euroferry Olympia: Αναφορές για αγνοούμενους (vid)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού και στην Κέρκυρα θα γίνει η ταυτοποίηση επιβατών. 

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Αναφορές για αγνοούμενους (vid)

Δεν έχουν εντοπιστεί γύρω στα 10 άτομα που βρίσκονται στη λίστα των επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (18/2)

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, η διαδικασία ταυτοποίησης και η καταγραφή των επιβατών είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί όταν φτάσουν οι λέμβοι στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 άτομα, 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Οι υπεύθυνοι περιμένουν με αγωνία τα πλοία που παρέλαβαν τους επιβάτες και το πλήρωμα να φτάσουν στο λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να γίνει η τελική καταμέτρηση όλων όσοι ήταν στη λίστα του πλοίου και να υπάρξει ασφαλέστερη εικόνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φτάσουν στην Κέρκυρα, γύρω στις 11 το πρωί.

Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κοροναϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα

Πηγή: In.gr