Παραδομένο στις φλόγες το πλοίο - Όλοι έχουν επιβιβαστεί σε διασωστικές λέμβους (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι έχουν επιβιβαστεί σε διασωστικές λέμβους. 

Παραδομένο στις φλόγες το πλοίο - Όλοι έχουν επιβιβαστεί σε διασωστικές λέμβους (vid)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia, με σημαία Ιταλίας, το οποίο -ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι- άρπαξε φωτιά βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσσας.

Στο πλοίο επέβαιναν 237 επιβάτες και 51 μέλη πληρώματος.

Άμεσα, δόθηκε η εντολή εκκένωσης και ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, με την επιχείρηση να είναι γιγαντιαία. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό, ένα της ιταλικής ακτοφυλακής, δύο παραπλέοντα, δύο ιδιωτικά σκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν επιβιβαστεί σε διασωστικές λέμβους και θα ακολουθήσει η μεταφορά τους σε πλοία που βρίσκονται στο σημείο.

Μεγάλη επιχείρηση

Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως στην επιχείρηση συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και ένα ελικόπτερο αλλά και πλοίο από την Ιταλία.

Ερωτώμενος για το εάν έχει εκκενωθεί το πλοίο, επεσήμανε πως γίνεται καταμέτρηση των διασωθέντων για να επιβεβαιωθεί ότι έχουν κατέβει όλοι. Κατά πάσα πιθανότητα, όπως είπε, θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Πρώτη προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η ασφάλεια των επιβαινόντων.

«Σύμφωνα με τον καπετάνιο έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου από επιβάτες και πλήρωμα» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η κρατική τηλεόραση, το πλοίο μετέφερε, κυρίως, επαγγελματίες με τα φορτηγά τους. Υπήρχαν, κατά πληροφορίες, τουλάχιστον 160 φορτηγά.

Παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια της φωτιάς, ενώ κατά την ίδια πηγή στο παρελθόν είχαν καταγραφεί και άλλα περιστατικά με το εν λόγω πλοίο.

Πηγή: In.gr