Δολοφονία Άλκη: Κατεπείγουσα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης ζητά ο Άρειος Πάγος

Με αίτημά του στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη ο Άρειος Πάγος ζήτησε την απόλυτη προτεραιότητα της διαδικασίας

Δολοφονία Άλκη: Κατεπείγουσα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης ζητά ο Άρειος Πάγος

Την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα στο αίτημα που κατέθεσε προς την ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία.

Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».

Η κίνηση αυτή έγινε για να μην χαθεί χρόνος και υπάρξει καθυστέρηση στην διερεύνηση κάθε λεπτομέρειας που μπορεί να αναδειχθεί και να «φωτίσει» τις πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή.