Παναγία Σουμελά: Αντιδράσεις για τα γυρίσματα βίντεο κλιπ στην Ιερά Μονή (vid)

Αντιδράσεις για τα γυρίσματα βίντεο κλιπ στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά

Παναγία Σουμελά: Αντιδράσεις για τα γυρίσματα βίντεο κλιπ στην Ιερά Μονή (vid)

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα γυρίσματα βίντεο κλιπ στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Οι εικόνες οι οποίες προβλήθηκαν στα social media, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις με πολλούς να μιλούν για βεβήλωση του μνημείου.

Τα γυρίσματα έγιναν στον προαύλιο χώρο όπου κάθε Δεκαπενταύγουστο γίνεται και η λειτουργία από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Οι συντελεστές φαίνονται στο βίντεο κλιπ να χορεύουν ηλεκτρονική μουσική ενώ ακούγεται στο βάθος να ηχεί και μία καμπάνα, σύμφωνα με το Open Tv.

Πολλοί το θεώρησαν σκανδαλώδες ενώ κάποιοι ζητούν εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές.

Το βίντεο φαίνεται να γυρίστηκε με σκοπό την τουριστική προβολή της Ιεράς Μονής και έπειτα από άδεια που έλαβε το συγκρότημα από τις τουρκικές αρχές.

«Η κοινή συνείδηση δεν θα ανακουφιστεί εάν οι υπεύθυνοι δεν εξηγήσουν το πώς και το γιατί χορηγήθηκε αυτή η άδεια» επισημαίνει ο πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών Φορέων και Ταξιδιωτικών Γραφείων Τραπεζούντας, Μουράτ Τσαβγκά, εγκαλώντας τις τουρκικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις.

«Κάποιος πρέπει να κάνει μία δήλωση για το σημαντικότερο πολιτιστικό αγαθό της περιοχής μας, τη Μονή Σουμελά, που είναι υποψήφια για την UNESCO, για να ανακουφίσει τη δημόσια συνείδηση των υπευθύνων αυτής της αδικίας», υπογράμμισε επισημαίνοντας τις αντιδράσεις και από τουρκικής πλευράς.

Ωστόσο, άλλη άποψη είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τραπεζούντας, Βολκάν Κανταρτζί, που χαιρέτισε την κίνηση αυτή.

«Ελπίζω το αποτέλεσμα της δουλειάς να είναι να προβληθούν οι φυσικές ομορφιές και να γίνει μια επιτυχημένη παρουσίαση» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο πτώσης βράχων από τα ντεσιμπέλ, ο διευκρίνισε ότι εξετάστηκε από πριν το τεχνικό κομμάτι και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοιο ρίσκο.

Πηγή: lifo.gr