Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη (vid)

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «Μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντάει «Προτιμώ την ειλικρινή συγγνώμη της κυβέρνησης, από την καμία συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για τους 120 νεκρούς στο Μάτι»

Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη (vid)

Ένταση και απόψε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τα έβαλε με τον Χρήστο Στυλιανίδη. «Είστε υπουργός κυβερνήσεως της ΝΔ και οφείλετε να δώσετε απαντήσεις.

Δεν κατάλαβα να μας υποδείξατε κάπου να κάνατε λάθος. Που κάνατε λάθος; Γιατί ζητήσατε συγγνώμη;

Δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός. Έκλεισαν κι άλλοι δρόμοι. Θα μας πείτε που κάνατε λάθος; Μια ζωή πετάτε το μπαλάκι αλλού. Θα αναλάβετε ποτέ καμία ευθύνη;

Μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αργότερα: «Γνωρίζετε καλύτερα από μένα πόσο τραυματικές μπορεί να είναι οι εμπειρίες των φυσικών καταστροφών. Η Αττική Οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης το έχει η Αττική Οδός που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό. Κανείς μετεωρολόγος δεν προέβλεψε τον όγκο του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας και στα Βόρεια Προάστια που έφτασε τους 50 πόντους.

Αναφερθήκατε ότι δεν πρέπει να κάνω τον μεσάζοντα. Εγώ εξασφάλισα τα 2.000 ευρώ αποζημίωση. Εσείς κ. Τσίπρα γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά για την Αττική Οδό.

Προτιμώ την ειλικρινή συγγνώμη της κυβέρνησης, από την καμία συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για τους 120 νεκρούς στο Μάτι».