Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα λειτουργούν σήμερα (27/1) σχολεία, Ιδιωτικός και Δημόσιος Τομέας

Πώς θα λειτουργήσει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σε Αττική και Κρήτη. Τι ισχύει για καταστήματα, σχολεία, δικαστήρια και διανομές.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα λειτουργούν σήμερα (27/1) σχολεία, Ιδιωτικός και Δημόσιος Τομέας

Δυσλειτουργικοί παραμένουν για τέταρτη ημέρα αρκετοί τομείς, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα που έπληξε κυρίως την Αττική, αλλά και την Κρήτη.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, αλλά και τα δικαστήρια, βρίσκονταν σε καθεστώς αργίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ανακοίνωσή του, διευκρίνισε τους τρόπους με τους οποίους σε Αττική και Κρήτη θα γίνει επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα.

Σχολεία

Σήμερα Πέμπτη (27/01) και αύριο Παρασκευή (28/01), ύστερα από συνεννόηση με τις περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα και αύριο οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

Για σήμερα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Δικαστήρια

Σήμερα και αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

Καταστήματα

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για σήμερα είναι 10:00 το πρωί με 18:00 το απόγευμα.

Delivery και courier

Για σήμερα δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Εμβολιασμοί

Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης.

Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ανοιχτές οι τράπεζες την Πέμπτη 27/1 σε όλη τη χώρα

Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα τραπεζικά καταστήματα στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και Νότιο Αιγαίο για το κοινό, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας.

Ως εκ τούτου, συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις επισκέψεις τους στα καταστήματα, όπως επίσης, πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Τράπεζα Πειραιώς: Τηλεφωνική επικοινωνία πριν την μετάβαση σε τραπεζικό κατάστημα

Η τράπεζα Πειραιώς, με γνώμονα τις κατευθύνσεις της Πολιτείας για ασφαλέστερη πρόσβαση εργαζομένων και πελατών, ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό, ότι η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων που θα ανοίξουν στις πληγείσες Περιφέρειες (Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κρήτης και νοτίου Αιγαίου) για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, ορίζεται στις 10 πμ..

Περαιτέρω ενημερώνει ότι λόγω των επικρατουσών συνθηκών, ορισμένα καταστήματα ενδέχεται να μη λειτουργήσουν καθόλου. Ως εκ τούτου συνιστάται, πριν την μετάβαση των συναλλασσομένων σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Πηγή: News247.gr