Βιασμός 24χρονης: Οι εξετάσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο γρήγορα, λέει ιατροδικαστής

Τέτοιου είδους εξετάσεις πρέπει να γίνονται εντός 24ώρου, τόνισε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Τι είπε για τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Βιασμός 24χρονης: Οι εξετάσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο γρήγορα, λέει ιατροδικαστής

"Ο μεγαλύτερος εχθρός αυτών των υποθέσεων είναι ο χρόνος. Συνεπώς πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διερεύνηση αυτού του περιστατικού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να βγουν οι εντολές για τις κατάλληλες εξετάσεις, τοξικολογικές, ιατροδικαστικές και η λήψη ιστολογικών υλικών" είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης με αφορμή τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και την καθυστέρηση στην εξέτασή της.

"Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα εντός του πρώτου 24ώρου. Όσο περνάνε οι ώρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρούμε στοιχεία ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα", δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γαλεντέρης.

Μιλώντας για την υπόθεση της 24χρονης είπε οτι κάποια πράγματα δικαιολογούνται, κάποια όχι και ανέφερε ότι οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες λειτουργούν με ρυθμούς Δημοσίου, δηλαδή όχι σαββατοκύριακα και απογεύματα και πρέπει να κληθούν επειγόντως για να εξετάσουν κάποιο περιστατικό.

Για την αποστολή των τοξικολογικών εξετάσεων της κοπέλας στο εξωτερικό, τόνισε ότι ίσως ήταν τεχνικά πιο εύκολο να σταλθούν στην Ελβετία και όχι στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι απαιτείται αναγκαίος χρόνος για την ασφαλή και εξειδικευμένη ανάλυσή τους.

Πηγή: News247.gr