Κακοκαιρία Διομήδης: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων

Λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό στον απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Πού αλλού παρατηρούνται προβλήματα.

Κακοκαιρία Διομήδης: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κατά την κρίση του πλοιάρχου και με ημερολογιακή εγγραφή.

Κλειστές παραμένουν επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Tα προβλήματα τις τελευταίες ώρες

  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 32 κλήσεις για κοπές δέντρων, 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για μεταφορές ατόμων από αυτοκίνητα σε ασφαλή σημεία, στις περιοχές Μακρυχώρι, Συκούριο, Ομόλιο Λάρισας και Φάρσαλα.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας:

Στην Καρδίτσα έγινε προληπτική εκκένωση οικισμού Ρομά, στην περιοχή Μαύρικα για λόγους ασφαλείας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε στάδιο. Παράλληλα, δόθηκε εντολή εκκένωσης της τοπικής κοινότητας Υπέρειας Φαρσάλων από τον Δήμαρχο Φαρσάλων, λόγω υπερχείλισης παραποτάμου, ο οποίος ενώνεται στις εκβολές του με τον ποταμό Ενιπέα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πλημμυρίσουν τα σπίτια του χωριού και κατόπιν εισήγησης του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή της Π.Υ. Θεσσαλίας. Περίπου 250 κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε οικίες συγγενικών τους προσώπων στα Φάρσαλα.

  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως στη Χαλκιδική και στη Βέροια.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 6 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου 11 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως σε Τζουμέρκα και Ιωάννινα.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 3 κλήσεις για κοπές δέντρων, στο Καρπενήσι.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών και χιονοπτώσεων, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Πηγή: News247.gr