Κορονοϊός: Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή (2/1)

Περισσότερες από τρεις χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή (2/1) σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας του γεγονότος ότι πιλότοι και πληρώματα μπήκαν σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Κορονοϊός: Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή (2/1)

Η επέλαση του κορονοϊού αφήνει προβλήματα σε όλες τις εκφράσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας με τις αερομεταφορές να δέχονται ισχυρό πλήγμα.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα (2/1) σε ολόκληρο τον κόσμο, με ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% να αφορούν σε πτήσεις εντός των ΗΠΑ, επιδεινώνοντας την κατάσταση με τα προβλήματα στις μετακινήσεις, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά και της έξαρσης του αριθμού των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον.

Συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που είχαν καθυστερήσεις, αλλά δεν ακυρώθηκαν, περισσότερες από 4.800 πτήσεις είχαν συνολικά καθυστέρηση.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσιάζουν συνήθως τη μεγαλύτερη κίνηση στις αεροπορικές μετακινήσεις, αλλά η ταχεία εξάπλωση του ιού, οδήγησε τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε ακύρωση πτήσεων, καθώς πιλότοι και πληρώματα μπήκαν σε καραντίνα.

Οι υπηρεσίες Μεταφορών σε παναμερικανικό επίπεδο προχωρούν επίσης, σε αναστολή ή μείωση της προσφοράς των υπηρεσιών τους, εξαιτίας της μείωσης στο διαθέσιμο προσωπικό τους, από την αύξηση των κρουσμάτων.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει καταγράψει αριθμό μολύνσεων ρεκόρ, ακυρώνοντας πολλές από προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για το 2022, σε ολόκληρο τον κόσμο.