Φωτιά σε σπίτι στο Μεταξουργείο - Στο νοσοκομείο δύο παιδιά

Η φωτιά ξέσπασε πιθανόν από ηλεκτρική σόμπα, στο ισόγειο διώροφης μονοκατοικίας στο οποίο διέμενε μία τετραμελής οικογένεια Αφγανών. Τα δύο ανήλικα παιδιά έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Φωτιά σε σπίτι στο Μεταξουργείο - Στο νοσοκομείο δύο παιδιά

Φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο διώροφης μονοκατοικίας επί της οδού Καλλέργη, στο Μεταξουργείο, που χρησιμοποιείται από την Πολιτεία ως δομή φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων από το Αφγανιστάν, στην οποία διέμενε μεταξύ άλλων και μία τετραμελής οικογένεια.

Όλοι τους οι φιλοξενούμενοι πρόλαβαν ευτυχώς να βγουν έξω πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής. Από τα μέλη της οικογένειας που έμενε στο ισόγειο, απ’ όπου και ξέσπασε η φωτιά, οι γονείς είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ένα αγοράκι 11 ετών και ένα κοριτσάκι 5 ετών υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Παίδων για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Φωτιά σε σπίτι που χρησιμοποιείται ως δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Μεταξουργείο
Φωτιά σε σπίτι που χρησιμοποιείται ως δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Μεταξουργείο EUROKINISSI

Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα και λίγο αργότερα κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά και να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά, διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θερμαντικό μέσο και ενδεχομένως μία ηλεκτρική σόμπα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια στο ισόγειο διαμέρισμα για την θέρμανσή της.

Πηγή: News247.gr