Τιμητική διάκριση στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης βραβεύτηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιά για την κοινωνική του προσφορά.

Τιμητική διάκριση στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Η επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν το κεντρικό πρόσωπο της συναυλίας που διοργάνωσε η Μητρόπολη Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ήταν αφιερωμένη στο παιδί.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τιμήθηκε για τη στήριξη στο έργο της Εκκλησίας και για την κοινωνική του δράση.

Παραδίδοντας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ την τιμητική διάκριση στη σύζυγο του προέδρου του Ολυμπιακού, την κ. Αθανασία Μαρινάκη, ανέφερε σχετικά: «Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου και την ευχαριστία μου και στον πρόεδρο και στη σύζυγό του και στη θαυμαστή οικογένειά του. Να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας για αυτήν την αειφόρο στήριξη στο έργο μας και στην κοινωνική μας δράση. Συγχαρητήρια θερμά και θερμές ευχαριστίες και εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία, δύναμη και το φως του Χριστού που γεννιέται στη Βηθλεέμ να γεννηθεί στις καρδιές όλου του κόσμου».

Η κ. Αθανασία Μαρινάκη υπογράμμισε: «Σεβασμιότατε σας ευχαριστούμε πολύ για τα όμορφά σας λόγια. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας ζητήσω να δεχθείτε αυτήν την επιταγή των 10.000 ευρώ σαν μία συμβολική κίνηση ενίσχυσης του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου που κάνει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά. Και με την ευχή στις ημέρες που έρχονται τα φετινά Χριστούγεννα να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο. Να συσπειρωθούμε δίπλα στα παιδιά μας που είναι το μέλλον μας και να ζωγραφίσουμε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους, περιορίζοντας στο ελάχιστο και τις ανάγκες όλων των συνανθρώπων μας».

Επίσης, βραβεύτηκε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός για το κοινωνικό της έργο, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Κώστα Καραπαπά να αναφέρει: «Εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των εκατοντάδων ανθρώπων που εργάζονται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως και των εκατομμυρίων φιλάθλων της ομάδας, να ευχαριστήσουμε την Ιερά Μητρόπολη Πειραιά για το τεράστιο έργο που γίνεται. Ξέρετε πως ταπεινά είμαστε δίπλα σας. Ξέρετε πως ο ηγέτης του Ολυμπιακού και όλος ο κόσμος βρίσκεται ταπεινά στο πλευρό σας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ σε αυτήν την ιδιαίτερη γιορτή που συνδυάζει την υπέρτατη αγάπη, την αγάπη για το παιδί με τη διαδρομή ενός τεράστιου Έλληνα, ο οποίος έδειξε πως οι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουν ψηλότερα».

Η συναυλία της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη με την μαγευτική ερμηνεία του Μανώλη Μητσιά, του Βασίλη Λέκκα και άλλων καλλιτεχνών, «ταξίδεψε» το κοινό στο χρόνο και στο έργο του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη.