Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με το νέο Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Προς κατάργηση οδεύει ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ενώ παράλληλα ξεκινάει και ο προσδιορισμός της εμπορικής τουριστικής επιχείρησης.

Το θέμα εξετάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με το νέο Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργος Καρανίκας καθώς και μέλη του Προεδρείου.

Μετά τη συνάντηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ το νέο Προεδρείο της ΕΣΕΕ και να του ευχηθώ καλή θητεία. Να ευχαριστήσω εκ μέρους της πολιτείας όλο τον κόσμο του λιανικού εμπορίου για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας μετά θρησκευτικής ευλαβείας.

Είναι εντυπωσιακό ότι σε 100.000 ελέγχους είναι ζήτημα να βρίσκουμε 50 παραβάσεις, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα τηρούνται και ότι το λιανικό εμπόριο είναι εδώ μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Και όλη η επικοινωνιακή καμπάνια είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη.

Στη σημερινή μας συνάντηση πήραμε δύο σημαντικές αποφάσεις. Πρώτον, να ξεκινήσουμε σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ τον ορισμό της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης έτσι ώστε να μπορούμε να εφαρμόζουμε και πιο συγκεκριμένες κλαδικές πολιτικές στον τομέα αυτόν και δεύτερον, να δώσουμε λύση στο ζήτημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων τους επόμενους μήνες. Θα είμαστε σε στενή επαφή και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».