Μετρό: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των γραμμών μετά το τηλεφώνημα για βόμβα

Αποκατάσταση της λειτουργίας όλων των γραμμών του μετρό υπήρξε πριν από λίγο, αφού οι έρευνες της αστυνομίας μετά το τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας δεν οδήγησαν στην εύρεση κανενός εκρηκτικού μηχανισμού.

Μετρό: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των γραμμών μετά το τηλεφώνημα για βόμβα

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία όλων των γραμμών του μετρό, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από το τηλεφώνημα αγνώστου για βόμβα.

Μετρό: Σταμάτησαν τα δρομολόγια - Απειλή για βόμβα σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι

Η αστυνομία ζήτησε την εκκένωση του Κέντρου Ελέγχου του μετρό, το οποίο βρίσκεται στον σταθμό του Συντάγματος και για αυτό διεκόπη η κυκλοφορία στο σύνολο του δικτύου.

Οι επιβάτες του μετρό από νωρίς το απόγευμα βρέθηκαν αντιμέτωποι με ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στα δρομολόγια, καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι».

Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε στο zougla.gr, ανέφερε ότι στις 16:15 θα εκραγεί βόμβα στο μετρό Συντάγματος και στις 16:40 στον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι.

Καθώς όμως στον σταθμό του Συντάγματος βρίσκεται το Κέντρο Ελέγχου της κίνησης στις γραμμές 2 και 3, η κίνηση διεκόπη στο σύνολο του δικτύου.

Όσον αφορά τη γραμμή 1, τον «Ηλεκτρικό», για αρκετή ώρα η κυκλοφορία διεξαγόταν τοπικά μεταξύ των σταθμών «Πειραιάς - Θησείο» και «Ομόνοια - Κηφισιά». Πλέον η κυκλοφορία στη γραμμή 1 έχει επίσης αποκατασταθεί.

Η διακοπή κυκλοφορίας στο δίκτυο του Αττικού Μετρό ενέτεινε την ταλαιπωρία των κατοίκων της πρωτεύουσας, καθώς εν μέσω βροχόπτωσης η κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου χτυπά «κόκκινο».

Πηγή: Το Ποντίκι