«Δεν ξέρω αν οι δίδυμες ήταν μεταξύ των παιδιών που διέσωσα» (vid)

Οι λιμενικοί κατέγραψαν και τους 25 ανθρώπους που διέσωσε με το σκάφος του, μεταξύ των οποίων ήταν και τέσσερα κοριτσάκια, είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Δημήτρης Περήφανος, καπετάνιος του σκάφους, στο οποίο ο πατέρας των διδύμων που αγνοούνται αναγνώρισε τα παιδιά του.

«Δεν ξέρω αν οι δίδυμες ήταν μεταξύ των παιδιών που διέσωσα» (vid)

Ο κ.Περήφανος επισήμανε ότι δεν μπορεί να ξέρει αν τα δύο από τα τέσσερα κοριτσάκια που διέσωσε ήταν οι δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου.

Ο κ. Πεφήφανος είπε:

Πήγαμε για διάσωση και έρευνα πήραμε 25 άτομα. Ανάμεσά τους και 4 κοριτσάκια. Δεν ξέρω αν ήταν και τα δίδυμα κοριτσάκια που αναζητούνται. Εχω βοηθήσει το μπαμπά και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εκανα διάσωση, πήρα 25 άτομα από τη Ραφήνα, βαθιά, στα δύο μίλια. Τους πήγα στο λιμάνι της Ραφήνας. Υπήρχαν άνδρες του Λιμενικού που κατέγραφαν όλους όσοι έφταναν εκεί. δεν υπήρχε πανικός.

Δεν ξέρω αν αυτά τα παιδιά βρήκαν τους γονείς τους, εγώ είχα την αγωνία να γυρίσω πίσω στη θάλασσα για να βοηθήσω κι άλλους.

Ο κ. Περήφανος είχε μιλήσει και στην τηλεόραση του Σκάι όπου είπε: «Ρώτησα τους συναδέλφους μου αν αυτά τα κορίτσια ήταν της γυναίκας που κάθονταν δίπλα τους και μου απάντησαν ναι. Είχαν την εντύπωση πως συνοδεύονταν», ανέφερε ο ίδιος στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ο άνδρας μάλιστα ανέφερε πως όταν έφτασαν και πάλι στην ακτή είδε τα παιδιά να φεύγουν με την άλλη οικογένεια και συγκεκριμένα μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια που βρίσκονταν στο πλοίο και τον πατέρα τους.

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ