Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων- Τι μέτρα στήριξης ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Δέσμη μέτρων στήριξης των οικογενειών των θυμάτων της καταστροφής και έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις επιπλέον των όσων ορίζει ο νόμος. Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων.

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων- Τι μέτρα στήριξης ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Μετά τη διευρυμένη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και του επικεφαλής της ΕΥΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε μέτρα στήριξης προς τους πληγέντες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες μέρες και μετά την συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και της έκτασης των ζημιών, θα ανακοινωθεί η κύρια δέσμη μέτρων στήριξης των οικογενειών των θυμάτων της καταστροφής, αλλά και οι έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις για τους πληγέντες επιπλέον των όσων ορίζει αυτή τη στιγμή ο νόμος.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

- Εγκρίθηκε η πίστωση ύψους 20.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας σε ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των δήμων που έχουν πληγεί αλλά και των πολιτών τους.
- Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία ειδικού λογαριασμού από το Υπουργείο Οικονομικών στον οποίον θα συμμετέχει το Δημόσιο και Ιδιώτες, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον έμπρακτης αλληλεγγύης, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.
- Από τον λογαριασμό αυτόν θα χρηματοδοτηθούν τα έργα επισκευής και αποκατάστασης των υλικών ζημιών. Η ακριβής συμμετοχή του Δημοσίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μετά την συνολική αξιολόγηση της κατάστασης.
- Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση των 19 μικτών περιπολιών αστυνομίας, πυροσβεστικής και στρατού, για την αποτελεσματική αστυνόμευση των πληγεισών περιοχών.

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων από τις πυρκαγιές

Με την επισήμανση ότι οι προθεσμίες μπορούν να τροποποιηθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε και 3 έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών:

- Παράταση υποβολής των δηλώσεων (φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων) έως την 28.9.2018.
- Παράταση της προθεσμίας καταβολής των βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών καθώς και αναστολή καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες. Η ίδια παράταση ισχύει για τις οφειλές που έχουν προκύψει από τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017.
- Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έτους 2018 για τα ακίνητα των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Επίσης ανακοίνωσε μέτρα στήριξης εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας:

- Προσφέρει 200 κλίνες στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα και άλλες 40 κλίνες σε κτίριο του ΕΚΚΑ στο Καλαμάκι
- Έχει εξασφαλίσει σίτιση, νερό και χυμούς για όσους από τους πληγέντες φιλοξενούνται στο Γυμναστήριο της Ραφήνας, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Δημάρχους για την κάλυψη όποιων άλλων αναγκών προκύψουν σχετικά
- Επίσης έχει αποστείλει κινητές μονάδες του ΕΚΚΑ με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στο κλειστό Γυμναστήριο της Ραφήνας και στο Γηροκομείο του Δήμου Μεγαρέων.

Τέλος η Περιφέρεια Αττικής έχει συστήσει ειδικό κέντρο συντονισμού εθελοντικών δράσεων και προσφορών, με το οποίο όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης μπορούν να επικοινωνούν στο 210-4819001.

Πηγή: topontiki.gr

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ