Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου!

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε όλη την επικράτεια την Τρίτη (7/12).

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου!

Την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και στα δυτικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας έως το πρωί, ενώ από το πρωί έως το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς το βράδυ, με εξαίρεση τα νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και την Αττική έως το πρωί. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των δυτικών ηπειρωτικών και σταδιακά από το πρωί στα ορεινά των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Αιγαίου και τη Θράκης θα είναι σχετικά αυξημένες έως το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στη Θράκη από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 6, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 4 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 3 έως 12, στην ανατολική Στερεά από 6 έως 15, στη δυτική Στερεά από 7 έως 12, στην Πελοπόννησο από 5 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 11, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 8 έως 14, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 15, στις Κυκλάδες από 11 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 και στην Κρήτη από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο σύνολο σχεδόν της χώρας, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ, όμως σταδιακά από το απόγευμα έως το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στα νότια σε δυτικούς 5 έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 έως 8 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων έως το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν και θα έχουν έντονα τοπικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι έως το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές που έως το πρωί θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές, όμως στη συνέχεια θα εξασθενήσουν και θα έχουν τοπικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

naftemporiki.gr