Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η γυναίκα του «Ελ Τσάπο»

Ποινή τριετούς κάθειρξης επιβλήθηκε στη σύζυγο του Μεξικανού βαρόνου ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» για τη συμμετοχή της στο καρτέλ Σιναλόα. 

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η γυναίκα του «Ελ Τσάπο»

Η σύζυγος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», Έμα Κορονέλ Αϊσπούρο, καταδικάστηκε από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης τριών ετών, αφού παραδέχθηκε τη συμμετοχή της στη διακίνηση ναρκωτικών από το πανίσχυρο καρτέλ Σιναλόα.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης τεσσάρων ετών. Ο δικαστής Ρούντολφ Κοντρέρας είπε πως η Αμερικανο-Μεξικανή, ηλικίας 32 ετών σήμερα, ήταν πολύ νέα, όταν παντρεύτηκε τον «Ελ Τσάπο» κι ότι συνεργάστηκε με τις αρχές μετά τη σύλληψή της τον Φεβρουάριο.

Η νεαρή γυναίκα, που φορούσε ένα σκούρου χρώματος κοστούμι και το πρόσωπο της οποίας μόλις που φαινόταν πίσω από μια μαύρη μάσκα, δεν αντέδρασε στην ανακοίνωση της ποινής της. Η Έμα Κορονέλ είχε δηλώσει ένοχη τον Ιούνιο σε τρεις κατηγορίες: συμμετοχή στη διακίνηση ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συναλλαγές με έναν ξένο έμπορο ναρκωτικών.

Η Έμα Κορονέλ Αϊσπούρο παντρεύτηκε τον «Ελ Τσάπο», κατά 32 χρόνια μεγαλύτερό της, το 2007 και απέκτησε μαζί του δίδυμα. Μεταξύ του γάμου της και της σύλληψής της τον Φεβρουάριο, επωφελήθηκε «με πολλαπλούς τρόπους» και «με επίγνωση» των κερδών της διακίνησης που απολάμβανε ο σύζυγός της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Βάσει αυτού, η ίδια ομολόγησε πως γνώριζε για την εισαγωγή στις ΗΠΑ τουλάχιστον 450 κιλών κοκαΐνης, 90 κιλών ηρωίνης, 45 κιλών μεταμφεταμίνης και 90 τόνων μαριχουάνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ