Ένοπλες συγκρούσεις Αρμένιων και Αζέρων στα σύνορα των δύο χωρών!

Η Αρμενία ζήτησε από τη Ρωσία να βοηθήσει στην υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας, αφού στην παραμεθόριο περιοχή, με το Αζερμπαϊτζάν, διεξάγονται πολεμικές συγκρούσεις

Ένοπλες συγκρούσεις Αρμένιων και Αζέρων στα σύνορα των δύο χωρών!

Τα «τύμπανα του πολέμου» χτυπούν ξανά στον Καύκασο...

Η Αρμενία ζήτησε την Τρίτη (16/11) από τη Ρωσία να τη βοηθήσει στην υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, αναφέροντας πως ήταν σε εξέλιξη σφοδρή σύγκρουση στα σύνορα μεταξύ δυνάμεων των δύο χωρών.

Αυτό μετέδωσε το Ρωσικό, ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Οι εντάσεις μεταξύ του Γερεβάν και του Μπακού παραμένουν, παρά την 44ημερη, περσινή (σ. ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου), πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων (υποστηριζόμενων από την Τουρκία) στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τότε σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6.500 άνθρωποι, με τη σύγκρουση να λήγει με νίκη του Αζερμπαϊτζάν, που πήρε το 30% των εδαφών του διαφυλονικούμενου θύλακα (που κατοικείται από Αζέρους ,αλλά ανήκει στην Αρμενία).

Το αζερικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για «τεταμένη κατάσταση» στα σύνορα με την Αρμενία, όπου, όπως αναφέρθηκε, ήταν σε εξέλιξη στρατιωτική επιχείρηση για την απόκρουση αυτών που χαρακτήρισε ως μεγάλης κλίμακας «προκλήσεις».

Όπως υποστήριξε η αζερική πλευρά, αρμενικές δυνάμεις βομβάρδιζαν θέσεις του αζερικού στρατού με πυροβολικό και όλμους, και ως απάντηση είχαν καταστραφεί κάποια αρμενικά στρατιωτικά μέσα.

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, ανέφερε ότι το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούσε πυροβολικό, ελαφρά όπλα και τεθωρακισμένα σε μάχες που ήταν σε εξέλιξη.

Η Ρωσία έχει στρατιωτική βάση στην Αρμενία, καθώς και ειρηνευτική δύναμη (όπως κι η Τουρκία...) στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ για την επιτήρηση της (εύθραυστης, όπως αποδεικνύεται) ειρηνευτικής διαδικασίας.