Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές στο κέντρο του Πειραιά!

Επταμελής συμμορία, που προσπαθούσε να διαρρήξει διαμερίσματα πολυκατοικίας στον Πειραιά, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές στο κέντρο του Πειραιά!

Πρόκειται για πέντε γυναίκες και δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τρείς από τους συλληφθέντες είχαν εισέλθει σε πολυκατοικία στον Πειραιά με σκοπό να διαρρήξουν τις πόρτες διαμερισμάτων για να κλέψουν.

Όπως διαπιστώθηκε, μία εκ των κατηγορουμένων λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος», ενώ οι άλλοι έλεγχαν αν το διαμέρισμα ήταν άδειο, κτυπώντας το κουδούνι και στη συνέχεια προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα.

Οι συλληφθέντες έγιναν αντιληπτοί και ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που εντόπισε την «τσιλιαδόρο» και κατόπιν αναζήτησης εντοπίστηκαν τρία ακόμα άτομα σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.

Επίσης, από άλλη ομάδα ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσε έρευνα στις οδούς πέριξ της πολυκατοικίας, εντοπίσθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο τρία ακόμα άτομα της συμμορίας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών, κλοπών, απατών καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα ανωτέρω αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

naftemporiki.gr