Νεκρός Πολωνός στρατιώτης, από Πολωνικά πυρά, στα σύνορα με τη Λευκορωσία...

Σε λάθος και πολωνικά πυρά αποδίδεται ο θάνατος Πολωνού στρατιώτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες κι επιχειρούν να τα διαβούν...

Νεκρός Πολωνός στρατιώτης, από Πολωνικά πυρά, στα σύνορα με τη Λευκορωσία...

Κλιμάκωση, δίχως αμφιβολία, της κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας αποτελεί η είδηση πως Πολωνός στρατιώτης, που υπηρετούσε στην παραμεθόριο περιοχή, σκοτώθηκε.

Όλα αυτά παρά τη διευκρίνηση ότι ο πυροβολισμός αποδίδεται σε λάθος και προήλθε από πολωνικό όπλο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Πολωνίας.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, υπήρξε ένας πυροβολισμός από στρατιωτικό όπλο, ως αποτέλεσμα του οποίου πέθανε ο στρατιώτης, και στο συμβάν δεν ενεπλάκησαν τρίτα μέρη», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση από τον διοικητή της μονάδας του στρατιώτη που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπο Στανισλάβ Ζάριν.

Το «χάος» που επικρατεί στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία συνεχίζεται με χιλιάδες μετανάστες, τους οποίους ωθεί ο ηγέτης της πρώτης, Λουκασένκο, να προσπαθούν να περάσουν σε πολωνικό έδαφος και κατ΄επέκταση στην Ευρώπη.

Βίντεο από τα σύνορα, δείχνει χαρακτηριστικά, πως στην προσπάθειά τους αυτή, έχουν αρωγούς τους Λευκορώσους στρατιώτες, οι οποίοι «τυφλώνουν» με προβολείς και λέιζερ τους στρατιώτες και τους συνοριοφύλακες της Πολωνίας, προκειμένου να δυσκολέψουν το έργο τους και να βοηθήσουν τους μετανάστες να περάσουν.

Επιπρόσθετα, υπήρχαν αναφορές πως νωρίτερα είχαν κόψει τον φράχτη, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έδωσαν δακρυγόνα στους μετανάστες για να τα πετούν στους Πολωνούς στρατιώτες.

«Τη νύχτα, Λευκορώσοι στρατιώτες άρχισαν να καταστρέφουν έναν προσωρινό φράχτη. Οι Πολωνοί συνοριοφύλακες «τυφλώθηκαν» από τις ακτίνες λέιζερ και το στροβοσκοπικό φως» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολωνική συνοριακή φρουρά.

Προσθέτουν δε, «μία ομάδα περίπου 100 παράνομων μεταναστών που βρισκόταν εκεί κοντά, περίμεναν την ευκαιρία να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Οι Λευκορώσοι παρείχαν στους αλλοδαπούς δακρυγόνα, τα οποία εκτοξεύτηκαν κατά των πολωνικών δυνάμεων ασφαλείας».

Άλλες εικόνες, δείχνουν τους Λευκορώσους στρατιώτες να πυροβολούν προς τη μεριά των μεταναστών και να χρησιμοποιούν τα γκλομπ τους για εκφοβισμό ή κτυπώντας τους, προκειμένου να μην γυρίζουν πίσω και να προσπαθούν να περάσουν στην Πολωνία!

Ότι ακριβώς είχαν κάνει κι οι Τούρκοι στον Έβρο την περσινή χρονιά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Λευκορωσία ότι προκάλεσε την κρίση στα σύνορα της, μέσω της προώθησης χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην Πολωνία.