Αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον επόμενο χρόνο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα για τη θωράκιση της υγείας και τη στήριξη εργαζομένων.

Αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα για τη θωράκιση της υγείας και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων με αποτέλεσμα, όπως είπε, η Οικονομία να μείνει όρθια.

«Η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, από αυτούς, που αρχικώς είχαμε εκτιμήσει», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν θα εκπλαγώ εάν το 6,1% του ρυθμού ανάπτυξης αναθεωρηθεί προς τα πάνω» είπε και συμπλήρωσε: «Το σημαντικότερο όμως είναι η μείωση της ανεργίας. Για εμάς η μείωση των ανισοτήτων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και θα επιμείνουμε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η προσέλκυση επενδύσεων γιατί αυτές μειώνουν τις ανισότητες».

Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της εστίασης και του λιανεμπορίου. «Χαίρομαι γιατί είδα στήριξη από τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου ως προς την τήρηση των ισχύοντων μέτρων» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Να τονίσω επίσης πως τα μέτρα που λαμβάνουμε στην χώρα μας είναι τα ίδια, εάν όχι αυστηρότερα, με αυτά, που λαμβάνονται και σε άλλες χώρες».

Και συνεχίζοντας την ομιλία του στη συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Κάθε ημέρα, επικοινωνιακά, θέλω να σας ζητήσω να μεταφέρετε στις περιφέρειες σας ότι η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Κάθε ημέρα χάνονται αχρείαστα συνάνθρωποι μας. Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας, στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου και του ιερέα που θα πρέπει να διδάξει την πίστη στη ζωή. Είναι καιρός να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας. Αυτό που με πληγώνει περισσότερο είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος».

Πηγή: www.in.gr