Ανεμβολίαστοι: Έκατσαν μέσα με τα νέα μέτρα (vid)

Οι ανεμβολίαστοι προτίμησαν να μην βγουν το πρώτο βράδυ με τα νέα μέτρα

Ανεμβολίαστοι: Έκατσαν μέσα με τα νέα μέτρα (vid)

Να μείνουν… σπίτι τους φαίνεται ότι προτίμησαν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, που από σήμερα, Σάββατο, χρειάζονται αρνητικό rapid test ή PCR, για να εισέλθουν σε καταστήματα και χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ., της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι περισσότεροι πελάτες στους χώρους που ελέγχθηκαν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στον σταθμό ότι ενδεχομένως ορισμένοι ανεμβολίαστοι να περιμένουν να «ξεφουσκώσουν» οι έλεγχοι για να κυκλοφορήσουν για καφέ ή για βόλτα στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες.

Αυστηροί έλεγχοι, μπήκαν τα πρώτα λουκέτα

Όπως είχαν προϊδεάσει οι αρμόδιοι φορείς, οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού είναι αυστηροί ενώ βαριά είναι τα πρόστιμα για τα καταστήματα που τα παραβιάζουν.

Σε γνωστό νυχτερινό κλαμπ στο Γκάζι αφαιρέθηκε τα ξημερώματα η άδεια για 60 ημέρες, καθώς εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του πελάτες χωρίς πιστοποιητικά νόσησης.

Επρόκειτο για την τρίτη παράβαση στο ίδιο κατάστημα μέσα σε λίγες ημέρες.

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη κλειδαράς όχι μόνο γιατί παραβίασε τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, αλλά και γιατί επιτέθηκε στο κλιμάκιο που πραγματοποιούσε τον έλεγχο. Κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο και ο άνδρας συνελήφθη.

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης έχει διαμηνύσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις λεκτικών επιθέσεων ή απώθησης των κλιμακίων ελέγχου, θα υποβάλλονται μηνύσεις.

Πηγή: in.gr