Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Τι ισχύει με την είσοδο στα καταστήματα

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή τεστ (rapid ή μοριακά) επιτρέπεται από το Σάββατο (6/11) η είσοδος στα Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Τι ισχύει με την είσοδο στα καταστήματα

Τελευταία χρονικά καταστήματα που προστέθηκαν στη λίστα με τους περιορισμούς στην είσοδο πελατών είναι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (5/11) η Εταιρία ενημέρωσε με υπόμνημα τους συνεργάτες της Πράκτορες πως από το Σάββατο (6/11) τίθενται περιορισμοί στην είσοδο των πελατών στα καταστήματά τους.

Συγκεκριμένα, η παρουσία τόσο στους εντός όσο και στους εκτός καταστήματος ειδικά διαμορφωμένους χώρους επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από covid-19 ή με επίδειξη αρνητικού τεστ (rapid ή μοριακού). Αυτά, καθώς και έγγραφο ταυτοποίησης του κατόχου (ταυτότητα, διαβατήριο) είναι απαραίτητα στην περίπτωση που γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές.

Αν μάλιστα διαπιστωθούν παρατυπίες έπειτα από σχετικό έλεγχο, οι ποινές είναι βαρύτατες για τους Πράκτορες, που θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό πρόστιμο, ενώ παράλληλα θα μπει λουκέτο 15 ημερών στο κατάστημα ! Ως εκ τούτου από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής του μέτρου παρατηρείται πιστή εφαρμογή στα περισσότερα Πρακτορεία, έστω και αν υπάρχει η σχετική γκρίνια από τους πελάτες, που βρέθηκαν προ απροόπτου.