Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων (vid)

Ποια είναι τα νέα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων (vid)

Τα καμπανάκια συναγερμού που χτύπησαν μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου οπότε και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.696 σε ένα 24ωρο φέρνουν αναπόφευκτα νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει ήδη από τους ειδικούς να καταθέσουν προτάσεις για νέα μέτρα και σε αυτά τα πλαίσια, η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη.

Μεγάλη καμπάνια για τον εμβολιασμό: Μπαράζ SMS στα κινητά 450.000 ανεμβολίαστων (pics)

Ήδη κάποιες πρώτες ενδείξεις για το τι θα προταθεί στην εν λόγω συνάντηση έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα πρόκειται να αφορούν στους ανεμβολίαστους.

Ανάμεσα στα μέτρα που συζητούνται είναι οι ανεμβολίαστοι να κάνουν δυο rapid test εβδομαδιαίως προκειμένου να βρίσκονται στη δουλειά τους. Επίσης, ένα άλλο μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να θεωρείται υποχρεωτική η επίδειξη είτε τεστ είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού για ανεμβολίαστους ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο μάλιστα ακολουθείται ήδη στη Γαλλία.

Όπως και να έχει, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με το ζήτημα.

Πηγή: topontiki.gr