Κορονοϊός: Ανοίγει κι άλλο η Ελλάδα τα σύνορα σε ταξιδιώτες από τρίτες χώρες

Η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Χιλή, το Σουλτανάτο του Ομάν και η Ινδία προστέθηκαν στις χώρες των οποίων οι κάτοικοι θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην Ελλάδα με την πρόσθετη προϋπόθεση να υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ (pcr ή rapid)

Κορονοϊός: Ανοίγει κι άλλο η Ελλάδα τα σύνορα σε ταξιδιώτες από τρίτες χώρες

Την αύξηση του αριθμού των τρίτων χωρών, από 36 σε 41, των οποίων οι μόνιμοι κάτοικοι θα εισέρχονται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, προστέθηκαν η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Χιλή, το Σουλτανάτο του Ομάν και η Ινδία, με την πρόσθετη προϋπόθεση να υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ (pcr ή rapid) πριν την είσοδο στη χώρα.

Επίσης, δίνεται νέα παράταση, έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και ώρα 06:00 το πρωί της ΝΟΤΑΜ με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού.

Ειδικότερα, η ΝΟΤΑΜ για πτήσεις από το εξωτερικό που θα ισχύει έως 12/11/2021 προβλέπει τα ακόλουθα:

Απαγορεύσεις υπηκόων από τρίτες χώρες: Σύμφωνα με την νέα αεροπορική οδηγία ισχύει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ε. Ε και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους.

Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 41 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι, 'Αγιος Μαρίνος, Ανδόρρα, Βατικανό, Μονακό, Τουρκία, Αργεντινή, Ινδία, Ουρουγουάη, Σουλτανάτο του Ομάν, Χιλή, Κόσοβο και Κινεζική Ταϊπέι.