Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επίσκεψη της Μέρκελ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται το απόγευμα της Πέμπτης (28/10) η Άνγκελα Μέρκελ, μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική. Τι θα συζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επίσκεψη της Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ελλάδα για τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας το απόγευμα της Πέμπτης (28/10), ύστερα από πρόσκληση που της απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης κατά τη Σύνοδο ΕΕ.Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία.

Για την άφιξή της στην Αθήνα, η αστυνομία ανακοίνωσε την επιβολή έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. ANGELA MERKEL στη χώρα μας, απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης 28.10.2021 και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 29.10.2021 θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων».

Τι θα συζητηθεί

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, Μητσοτάκης και Μέρκελ το πρωί της Παρασκευής (29/10), θα κάνουν επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ γίνει αναφορά και στις ελληνοτουρκικές οι ευρωτουρκικές σχέσεις, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμα, επί τάπητος θα τεθεί το μεταναστευτικό, η κατάσταση στη Λιβύη αλλά και οι κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο ενεργειακό πεδίο, όπως η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας.