Κορονοϊός: Η χειρότερη εβδομάδα σε κρούσματα από την αρχή της πανδημίας –Υψηλό 5μήνου στους θανάτους

Σύμφωνα με τον μ.ο. κρουσμάτων ανά εβδομάδα, το τελευταίο 7ήμερο καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός νέων μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας

Κορονοϊός: Η χειρότερη εβδομάδα σε κρούσματα από την αρχή της πανδημίας –Υψηλό 5μήνου στους θανάτους

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών ανήλθαν οι ημερήσιοι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 63 θάνατοι, αριθμός που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από τις 18 Μαΐου, όταν και είχαν χάσει τη ζωή τους πάλι 63 άνθρωποι.

Κορονοϊός (27/10): Στα 3.651 τα νέα κρούσματα - 63 νεκροί, 387 διασωληνωμένοι

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και χθες ανακοινώθηκε «έκρηξη» κρουσμάτων με 4.165 νέες μολύνσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον μ.ο. κρουσμάτων ανά εβδομάδα, το τελευταίο 7ήμερο καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός νέων μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας.

Σημαντικές εξάρσεις της πανδημίας είχαν σημειωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τον περασμένο Αύγουστο και τον Μάιο, ενώ οι ειδικοί προβλέπουν άνοδο στα κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδης αναμένεται δραματική κορύφωση στα κρούσματα.

Νέα έκκληση για αντιγριπικό εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων πληθυσμού απηύθυνε χθες η κ. Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι έως προχθές είχαν εμβολιαστεί λίγο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες, αριθμός που υπολείπεται σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο. «Το μήνυμα δεν έχει περάσει», τόνισε, λέγοντας ότι αντιγριπικό εμβόλιο είχαν κάνει έως τη Δευτέρα μόλις 20.000 υγειονομικοί, 4.000 έγκυοι και 5.000 παχύσαρκα άτομα. Μετέφερε δε και το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων, σύμφωνα με το οποίο, με βάση ενδείξεις από την Κροατία, είναι πιθανή μια επιδημία γρίπης φέτος με το στέλεχος A(H3N2) που προκαλεί σοβαρή νόσηση σε ηλικιωμένα άτομα.

Πηγή: kathimerini.gr