Πέραμα - 15χρονος: «Εγώ οδηγούσα, πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν»

Παρουσιάστηκε ο 15χρονος που είχε διαφύγει από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Ξεκαθάρισε πως εκείνος οδηγούσε το όχημα ενώ ανέφερε πως πρώτα πυροβόλησε η αστυνομία και μετά έκανε όπισθεν ρίχνοντας τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πέραμα - 15χρονος: «Εγώ οδηγούσα, πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν»

Παρουσιάστηκε ο 15χρονος Ρομ που είχε διαφύγει από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, δίνοντας το «παρών» στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο πριν από τη 1μ.μ. της Τετάρτης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μπροστά στις κάμερες, ξεκαθάρισε πως εκείνος οδηγούσε το όχημα που καταδίωξε η αστυνομία. Αναφορικά με τον φίλο του που έχασε τη ζωή του διευκρίνισε πως ήταν 18 ετών, βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού ενώ οι πυροβολισμοί εναντίον του ήταν που τον οδήγησαν να κάνει όπισθεν με αποτέλεσμα να ρίξει τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρια ψηλά κι αυτοί μας πυροβολούσαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου.

Δεν σταματήσαμε από το Αιγάλεω γιατί φοβηθήκαμε για το αμάξι. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά κάναμε όπισθεν. Αλλά δεν υπήρχαν επιβάτες πάνω στις μηχανές. Εγώ οδηγούσα το αμάξι. Έκανα όπισθεν γιατί πυροβόλησαν τον φίλο μου. Το αυτοκίνητο το κλέψαμε για να πάμε σπίτι. Δεν είχαμε όπλα πάνω μας».

Ο 15χρονος ανέφερε πως βγήκε από το αυτοκίνητο, κρύφτηκε στην ρόδα και όταν τελείωσαν οι γεμιστήρες, άρχισε να τρέχει.

Στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Οι επτά αστυνομικοί έφτασαν στα Δικαστήρια Πειραιά λίγο μετά τις 8.30. Έξω από την είσοδο είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ο οποίος χειροκρότησε, φωνάζοντας «ήρωες» κατά την άφιξη των κατηγορούμενων.

Τελέστηκε η κηδεία του 18χρονου

Η κηδεία του 18χρονου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο νεκροταφείο Σχιστού. Συγγενείς και φίλοι παρευρέθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο.

Πηγή: news247.gr