14 μήνες με αναστολή γιατί έδειρε την πρώην πεθερά του

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή σε άνδρα, κάτοικο χωριού του Δήμου Παγγαίου, γιατί έδειρε την πρώην πεθερά του.

14 μήνες με αναστολή γιατί έδειρε την πρώην πεθερά του

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή επέβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Καβάλας σε άνδρα κάτοικο χωριού του Δήμου Παγγαίου, τον οποίο έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε.

Της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής απειλής. Μάλιστα το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ίδιου ακριβώς περιεχομένου ήταν και η πρόταση της κ. Εισαγγελέας της έδρας.

Το αρκετά σοβαρό επεισόδιο έγινε τον Απρίλιο του 2018, απογευματινές ώρες σε κατοικία χωριού του Δήμου Παγγαίου. Ο κατηγορούμενος χτύπησε την τότε πεθερά του, η οποία στη συνέχεια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καβάλας στο οποίο επιβεβαιώθηκε ο τραυματισμός της. Δεν νοσηλεύτηκε αλλά έλαβε υποχρεωτικά άδεια από την εργασία της για 7 ημέρες.

Το δικαστήριο την Παρασκευή βρέθηκε μπροστά σε μια ιστορία ζευγαριού, το οποίο εν τω μεταξύ χώρισε, που στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν αρκετά τραγική. Ο κατηγορούμενος σε γενικές γραμμές αρνήθηκε την κατηγορία αλλά δεν έπεισε τους δικαστές.

Ειδικότερα και αρχικά ο κατηγορούμενος με την τότε σύζυγο του βρίσκονταν σε φιλικό σπίτι, σε γεύμα. Η τότε σύζυγος αποχώρησε πρώτη ενοχλημένη – όπως κατέθεσε- επειδή ο άνδρας της είχε πιει κι ήταν μεθυσμένος. Όταν και αυτός γύρισε σπίτι, για ασήμαντο λόγο επιτέθηκε στην πεθερά του την οποία χτύπησε. Η πεθερά αποχώρησε από το σπίτι και στη συνέχεια αποχώρησε και η τότε σύζυγος της με το μικρό τους παιδί.

Κλαίγοντας οι δύο γυναίκες (μητέρα και κόρη) περιέγραψαν το περιστατικό στο δικαστήριο αν και παραδέχθηκαν ότι ως τότε ο κατηγορούμενος δεν είχε επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά. Κατέθεσαν μάλιστα ότι η δικηγόρος τους που ανέλαβε αρχικά την υπόθεση, δεν δέχθηκε να τους εκπροσωπήσει φοβούμενη κι αυτή!

Οι δύο γυναίκες έκαναν μια αναλυτική περιγραφή του επεισοδίου, περιγράφοντας τον κατηγορούμενο να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση. Την πεθερά του δε της επιτέθηκε αρχικά στο μπαλκόνι του σπιτιού αλλά στη συνέχεια την οδήγησε στο εσωτερικό αυτού.

Τελικά η πρώην σύζυγος και ο μπατζανάκης του μεσολάβησαν ώστε η άτυχη γυναίκα (πεθερά) να καταφέρει να φύγει από το σπίτι.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος περιέγραψε τον εαυτό του ως το θύμα μιας κακής συμπεριφοράς των πεθερικών του, η οποία επηρέαζε και την τότε σύζυγο του. Αρνήθηκε ότι ήταν μεθυσμένος στο επεισόδιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη διάρκεια αυτού – κι όταν επέστρεψε σπίτι του- συζητούσε έντονα με τη τότε σύζυγο του κι απλώς απώθησε την πεθερά του.

«Έσπρωξα την πεθερά μου. Της έπιασα μόνο την μπλούζα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο», είπε απολογούμενος. Η κατηγορία της απειλής στηρίχθηκε σε μια φράση του προς τον πατέρα του, την ώρα του επεισοδίου. Φέρεται να του ζήτησε να του φέρει την καραμπίνα!

Πηγή: www. proininews.gr