Έλλη Λαμπέτη: Αγωγή από τα ανίψια της για το ξενοδοχείο «Villa Lampeti» (vid)

Τα ανίψια της μεγάλης ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη καταθέτουν αγωγή για την ονομασία του νεοκλασικού ακινήτου στο Κολωνάκι που θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο

Έλλη Λαμπέτη: Αγωγή από τα ανίψια της για το ξενοδοχείο «Villa Lampeti» (vid)

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν καταθέτοντας αγωγή κατά γνωστής εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων τα ανίψια της αείμνηστης ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη για την ονομασία του νεοκλασικού ακινήτου στο Κολωνάκι που θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο Villa Lambeti ή Boutique Hotel Lambeti.

Με την αγωγή, τα ανίψια της μεγάλης ηθοποιού ζητούν να επιδικαστεί ποσό 20.000 ευρώ για ψυχική βλάβη και 3.000 για κάθε ημέρα που δεν θα τηρείται το αίτημά τους και αφορά «προσβολή προσωπικότητας μέσω οικονομικής εκμετάλλευσης στοιχείων της προσωπικότητας της Έλλης Λαμπέτη».

Παρουσιάζοντας το θέμα στο Πρωινό ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος ανέφερε: «Στο σπίτι αυτό έζησε για χρόνια η Έλλη Λαμπέτη και συνδέθηκε με αυτό. Εξ ου και η προτομή της που τοποθετήθηκε απ’ έξω, το 1998. Το συγκεκριμένο ακίνητο ποτέ δεν ήταν στην ιδιοκτησία της ηθοποιού, ωστόσο έχει ταυτιστεί η ίδια με αυτό. Το 2015 το κτίριο αυτό ξεκίνησε να ανακατασκευάζεται, πουλήθηκε και ενοικιάστηκε από ιδιωτική εταιρεία με σκοπό να λειτουργήσει ως boutique hotel. Μέσα στα υποψήφια ονόματα ήταν το Villa Lambeti ή το Boutique Hotel Lambeti. Τα ανίψια της ηθοποιού και κληρονόμοι του ονόματος, αυτό που ζητούν είναι το όνομα της θείας τους με κανέναν τρόπο να μη χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε εμπορική επιχειρηματική εκμετάλλευση, πόσο μάλλον για ένα ξενοδοχείο με το οποίο η ίδια δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση».

Οι επιχειρηματίες, όπως υπογράμμισε ο Θάνος Βάγιος, τονίζουν ότι το συγκεκριμένο όνομα ποτέ δεν «κλείδωσε», αλλά ήταν στα υποψήφια ονόματα για το ξενοδοχείο λόγω της σύνδεσης της Έλλης Λαμπέτη με το ακίνητο.

Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2022 …με ποιο όνομα, μένει να διευκρινιστεί.

Πηγή: topontiki.gr