Μπόρις Τζόνσον: «Χάσαμε έναν σπουδαίο δημόσιο λειτουργό»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πήγε στην εκκλησία όπου δολοφονήθηκε με μαχαίρι ο βουλευτής των συντηρητικών Ντέιβιντ Άμες σε τρομοκρατική επίθεση

Μπόρις Τζόνσον: «Χάσαμε έναν σπουδαίο δημόσιο λειτουργό»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε την εκκλησία του Έσσεξ, στην οποία ο βουλευτής Ντέιβιντ Άμες δολοφονήθηκε με μαχαίρι, σε μια επίθεση που η αστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική.

Ο 69 ετών βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, μαχαιρώθηκε επανειλημμένα κατά την επίθεση που σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι χθες (15/10) στη διάρκεια συνάντησής του με ψηφοφόρους της περιφέρειάς του.

Ο Τζόνσον, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ και ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ ήταν μεταξύ αυτών που άφησαν λουλούδια ως φόρο τιμής στον Άμες στον τόπο του εγκλήματος.

Βρετανία: Νεκρός βουλευτής έξω από εκκλησία

Οι Τζόνσον και Στάρμερ στάθηκαν δίπλα -δίπλα και τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν αποχωρήσουν. Μάλιστα ο Τζόνσον δήλωσε πως «χάσαμε έναν σπουδαίο δημόσιο λειτουργό και έναν πολυαγαπημένο φίλο και συνάδελφο».

Σε δήλωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί (16/10), η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι πρώτες έρευνες αποκάλυψαν πολιτικό κίνητρο που συνδέεται με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο για το φόνο έναν 25χρονο Βρετανό και ανακοίνωσε πως θεωρεί ότι έδρασε μόνος του.