Βρετανία: Νεκρός βουλευτής έξω από εκκλησία

Πρόκειται για τον βουλευτή των συντηρητικών σερ Ντέιβιντ Άμες, γνωστό στη Βρετανία για τις θέσεις του υπέρ του Brexit, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από εκκλησία μεθοδιστών χάνοντας τη ζωή του

Βρετανία: Νεκρός βουλευτής έξω από εκκλησία

Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή (15/10) στην περιοχή του Έσσεξ στη Βρετανία, καθώς γνωστός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από εκκλησία μεθοδιστών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Πρόκειται για τον 69χρονο βουλευτή σερ Ντέιβιντ Άμες, ο οποίος είναι γνωστός για τις θέσεις του υπέρ του Brexit.

Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από την εκκλησία μεθοδιστών Belfairs στο Leigh-on-Sea του Έσσεξ. O βουλευτής βρισκόταν έξω από τον ιερό ναό σε τακτική συνάντηση με τους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας.

Όπως αναφέρει το Sky News, o Άμες δέχθηκε «πολλές μαχαιριές» και έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Αστυνομίας, ένας ύποπτος έχει συλληφθεί και η Αστυνομία δεν ψάχνει για κάποιον συνεργό του.

Στο μεταξύ ένας μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι ο βουλευτής μαχαιρώθηκε έξω από την εκκλησία, όπου βρισκόταν και ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη επίθεση γίνεται πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ από τον 53χρονο Τόμας Μερ. Η βουλευτής ήταν μόλις 41 ετών και βρήκε τον θάνατο μετά από δολοφονική ενέδρα.