«Μπάλλος»: Τεράστιες ποσότητες νερού μέσα σε λίγες ώρες στην Αττική

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων μέσα σε επτά ώρες έπεσαν έως και 108 χιλιοστά βροχής στους Αμπελόκηπους. Τι προβλέπουν για τα φαινόμενα που θα επικρατήσουν την Παρασκευή (15/10)

«Μπάλλος»: Τεράστιες ποσότητες νερού μέσα σε λίγες ώρες στην Αττική

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Αττική τις τελευταίες ώρες προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν τις τελευταίες επτά ώρες έχουν δημιουργήσει ένα «πέπλο» που σκέπασε όλη την Αττική.

«Μπάλλος»: Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Κηφισίας

Τα μεγαλύτερα ύψη νερού έχουν καταγραφεί σε Πατήσια, Περιστέρι και Αμπελόκηπους, όπου, σε διάστημα περίπου επτά ωρών, έχουν πέσει 120, 120 και 108 χιλιοστά βροχής, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo για την κακοκαιρία «Μπάλλος», ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα (14/10) έως το μεσημέρι της Παρασκευής (15/10), ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

«Μπάλλος»: Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή (15/10) στην Αττική

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης (14/10) και έως το πρωί της Παρασκευής (15/10) αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας.

Επίσης πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής.

«Μπάλλος»: Έστησαν «γέφυρα» με θρανία για να φύγουν οι μαθητές (vids)

Από το απόγευμα έως αύριο (15/10) το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.