Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα - Φύσσα: «Με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει» (vids)

Μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τον ένα χρόνο που πέρασε από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής»

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα - Φύσσα: «Με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει» (vids)

Μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, με αφορμή τον ένα χρόνο που πέρασε από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσής Αυγής”.

Με βασικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας» η σημερινή κινητοποίηση αποκτά μεγάλη σημασία καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά από τις φασιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Εύοσμου αλλά και στις δολοφονικές επιθέσεις από ακροδεξιούς σε βάρος μελών του ΚΚΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

«Ένα χρόνο μετά τη καταδίκη οι φασίστες σπέρνουν το μίσος», γράφουν τα πανό, ενώ συγκεντρωμένοι φωνάζουν «Το Εφετείο ήταν η αρχή, στη Σταυρούπολη κι όλες τις γειτονιές τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί».

Προηγουμένως η γυναίκα σύμβολο στον αγώνα κατά του φασισμού, η Μάγδα Φύσσα, μίλησε για τη συγκεκριμένη ημέρα, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει.

Πηγή: in.gr