Βόρεια Εύβοια: Τέσσερις δήμοι της Αττικής «υιοθετούν» πυρόπληκτες κοινότητες

Στην πλήρη στήριξη και έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τις περιοχές της βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου προχώρησαν τέσσερις δήμοι της Αττικής.

Βόρεια Εύβοια: Τέσσερις δήμοι της Αττικής «υιοθετούν» πυρόπληκτες κοινότητες

Οι δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της Επιτροπής αλληλεγγύης πολιτών του δήμου τους, επισκέφτηκαν τον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμπουρνιώτη. Στην αναλυτική ενημέρωση που τους έκανε, περιέγραψε τις συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά και τις πληγές που άφησε πίσω της και τόνισε πως οι συνέπειες από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο σύνολό τους.

Στη συνέχεια εκφράστηκε η βούληση από τον κάθε δήμο να «υιοθετήσει» και μια πυρόπληκτη κοινότητα. Έτσι, ο δήμος Αγίου Δημητρίου ανέλαβε να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της κοινότητας Κερασιάς, ο δήμος Βύρωνα της κοινότητας Παππάδων, ο δήμος Ηλιούπολης της κοινότητας Αχλαδίου και ο δήμος Καισαριανής της κοινότητας Κοτσικιά.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι δήμοι της Αττικής να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής δραστηριότητας και της καθημερινής ζωής των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, κινητοποιώντας όχι μόνο τις διοικητικές δυνατότητές τους, αλλά και την τοπική κοινωνία του κάθε αττικού δήμου ξεχωριστά, ώστε να αναπτυχθεί η συνείδηση της αδελφοποίησης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους κατοίκους κάθε πόλης. Αμέσως μετά, ακολούθησαν συναντήσεις των δημάρχων με τους αντίστοιχους κοινοτάρχες και έγινε μια πρώτη καταγραφή των αναγκών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ