Νέα επεισόδια στην Σταυρούπολη, επίθεση ακροδεξιών με πέτρες κατά αντιφασιστικής συγκέντρωσης

Κουκουλοφόροι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες, πυρσούς κι άλλα αντικείμενα εναντίον συγκεντρωμένων σ' αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. Η καθυστερημένη επέμβαση της αστυνομίας έγινε με χρήση χημικών

Νέα επεισόδια στην Σταυρούπολη, επίθεση ακροδεξιών με πέτρες κατά αντιφασιστικής συγκέντρωσης

Νέος γύρος βίας στην Σταυρούπολη, της Θεσσαλονίκης, με σοβαρά επεισόδια να ξεσπούν, εκ νέου, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας.

Ομάδα ακροδεξιών, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε, ξαφνικά και απρόκλητα, στα άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που ήταν προγραμματισμένο για τις 6:30 μ.μ.

Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες, πυρσούς και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων, οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν πρόλαβαν να κινηθούν και σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς, ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν έρευνες, στα γύρω στενά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.