Η Capital Product Partners L.P. του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ελληνική αγορά με ναυτιλιακό ομόλογο

Στην έκδοση ομολόγου προσανατολίζεται, η εισηγμένη στις αγορές των ΗΠΑ (Nasdaq) Capital Product Partners L.P., συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Capital Product Partners L.P. του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ελληνική αγορά με ναυτιλιακό ομόλογο

Στην έκδοση ομολόγου προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη στις αγορές των ΗΠΑ (Nasdaq) Capital Product Partners L.P. (CPLP), συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη.

Έτσι, μετά την Costamare, τον περασμένο Μάιο, άλλη μια εταιρία του κλάδου προσανατολίζεται στο να αντλήσει κεφάλαια από την ελληνική αγορά με στόχο, όπως αναφέρουν κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς, τη στήριξη ενός «πράσινου» επενδυτικού προγράμματος.

Μάλιστα εντός των επομένων ημερών αναμένεται να καθοριστεί το τελικό ύψος της έκδοσης, που εκτιμάται ότι θα είναι στην περιοχή των 150 εκατ. ευρώ.

Ανάδοχοι θα είναι τρεις ελληνικές τράπεζες και τουλάχιστον μία χρηματιστηριακή, αναφέρουν άλλες πληροφορίες, ενώ η τιμολόγηση του νέου ομολόγου αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων σχετικών διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται ότι υπό την Capital Product Partners L.P. είναι 18 πλοία τελευταίες τεχνολογίας, όπως:

  • Τρία πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) συνολικής μεταφορικής ικανότητας 525.000 κυβικών μέτρων,
  • 14 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συνολική μεταφορική ικανότητα 95.000 TEU και
  • Ένα πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου τύπου Capesize.

Οι πελάτες της CPLP είναι οι μεγαλύτερες ενεργειακές και ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου όπως την BP, Cheniere, MSC, Hapag Llody κ.α. Επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος και ιδρυτής της Capital Product Partners L.P., η Capital Maritime & Trading Corp., διαθέτει στόλο 108 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 9 πλοίων LNG Carriers, 56 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων και αργού πετρελαίου, 38 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 5 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Πηγή: Reporter.gr