Δίκη Τόσκο- O Βούλγαρος μάρτυρας αναγνώρισε τον οπαδό του ΠΑΟΚ

Το χρονικό της επίθεσης που δέχτηκαν και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Τόσκο Μποζατζίσκι, όπως το περιέγραψε Βούλγαρος αυτόπτης μάρτυρας

Δίκη Τόσκο- O Βούλγαρος μάρτυρας αναγνώρισε τον οπαδό του ΠΑΟΚ


«Ήρθαμε την προηγούμενη μέρα να δούμε τον αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ. Καθίσαμε και την επομένη και πήγαμε για καφέ. Ήμουν με τους φίλους μου και τρεις Έλληνες. Όταν πήγαμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα, εμφανίστηκαν από τους θάμνους 30 άτομα που κρατούσαν διαφορά αντικείμενα, όπως σίδερα. Οι περισσότεροι φορούσαν μάσκα και κράνη μηχανής. Ήταν μαυροντυμένοι με διακριτικά του ΠΑΟΚ. Μας επιτέθηκαν. Τρέξαμε περίπου 400 μέτρα. Φτάσανε πίσω μας και άρχισαν να μας χτυπάνε». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης αυτόπτης μάρτυρας, φίλος του 28χρονου Βούλγαρου, Τόσκο Μποζατζίσκι, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια οπαδικού επεισοδίου, στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Τόσκο (28χρονο θύμα) έτρεξε να φύγει και σκόνταψε. Ενώ μας χτυπούσαν και πέσαμε στο έδαφος, ήλθε ένα άσπρο αυτοκίνητο... Εγώ βρισκόμουν οριζόντια στο έδαφος. Ο φίλος μου βρισκόταν σε απόσταση 4 με 5 μέτρων από μένα. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα το αμάξι να περνάει από πάνω του. Οδηγούσε μία μικρή γυναίκα και δίπλα του καθόταν στη θέση του συνοδηγού ένας άνδρας. Ο άνδρας με κοιτούσε με βλέμμα φονιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ» συνέχισε την κατάθεσή του ο ίδιος μάρτυρας, περιγράφοντας το χρονικό της επίθεσης που έγινε στις 5 Ιανουαρίου του 2020 στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Στο σημείο αυτό, κληθείς από την έδρα του δικαστηρίου, ο ίδιος αναγνώρισε τον συνοδηγό του αυτοκινήτου στο πρόσωπο του 49χρονου, κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του 28χρονου. «Τότε είχε μαύρο μαλλί και γενειάδα» πρόσθεσε.

Ο μάρτυρας, Βούλγαρος υπήκοος, έκανε λόγο για «ενέδρα» και «οργανωμένη επίθεση» η οποία διήρκησε περί τα 15 λεπτά. «Πήγαιναν για δολοφονία. Εάν δεν ήταν ο Τόσκο θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε». Πέντε δεύτερα αφού πέρασε το αμάξι πάνω από τον Τόσκο εξαφανίστηκαν όλοι και ήρθε η αστυνομία. Έφυγαν προς το δρόμο απ' όπου είχαν έρθει». Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο ίδιος δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα σε όλο το σώμα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Νωρίτερα, το δικαστήριο κάλεσε τους οκτώ κατηγορούμενους, επτά άνδρες και μία γυναίκα, να τοποθετηθούν ως προς το κατηγορητήριο και αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις. Η 27χρονη, οδηγός του αυτοκινήτου και φερόμενη ως φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου 28χρονου, στους οποίους εξέφρασε τα συλλυπητήριά της. Από την πλευρά του, ο 49χρονος που φέρεται να διατηρούσε δεσμό με την συγκατηγορουμένη του δήλωσε «βαθύτατα συγκινημένος» για το περιστατικό, διότι -όπως είπε- «μεγαλώνω κι εγώ δύο παιδιά», ενώ συμπλήρωσε ότι βρέθηκε τη «λάθος ώρα στο λάθος μέρος» και αυτό που επιθυμεί είναι «να λάμψει η αλήθεια για να την μάθουν οι γονείς (του θύματος)». «Δεν έχουμε καμία εμπλοκή στην υπόθεση, δηλώνουμε αθώοι», είπαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι (25 έως 28 ετών) που με τη σειρά τους εξέφρασαν τη λύπη του για τον θάνατο του Βούλγαρου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου, ο κατάλογος των οποίων αριθμεί 23 πρόσωπα. Η δίκη, την οποία παρακολουθεί ο Βούλγαρος πρόξενος, θα διαρκέσει μέρες. Ήδη το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η διαδικασία θα επαναληφθεί την προσεχή Τρίτη.