Παύλος Φύσσας: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι (vids, pics)

Αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και πλήθος αντιφασιστών συμμετείχαν στην πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Παύλος Φύσσας: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι (vids, pics)

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι στην επέτειο δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Αντιφασιστικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, μεταναστευτικές κοινότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, και πολλοί και πολλές αντιφασίστριες πήραν μέρος στην πορεία που ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου και κατέληξε στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ξεσήκωσε μαζική οργή απέναντι στη Χρυσή Αυγή το 2013, με διαδηλώσεις να ξεσπάνε καθημερινά για μία εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα. Λίγο αργότερα η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης οδηγήθηκε στη φυλακή, και στις 7 Οκτώβρη του 2020 το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη τους.

Στην κεφαλή της πορείας υπήρχαν πανό που διακρίνονταν τα πρόσωπα του Σαχζάτ Λουκμάν (που δολοφονήθηκε τον Γενάρη του 2013 από Χρυσαυγίτες), του Τζορτζ Φλόιντ, του Νίκου Τεμπονέρα, του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και της Ελένης Τοπαλούδη.

Στην πορεία συμμετείχαν και οι γονείς του Παύλου Φύσσα.

Η διαδήλωση έφτασε στο Μπλόκο της Κοκκινιάς – «Ποτέ ξανά φασισμός»

Η Μάγδα Φύσσα άφησε λουλούδια εις μνήμην των δολοφονημένων από τους Ναζί και τους Έλληνες ταγματασφαλίτες το 1944.

Μικρής έκτασης επεισόδια με μολότοφ και χημικά είχαμε μετά το τέλος της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πηγή: in.gr