Αντετοκούνμπο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες, πάντα θα γυρνάμε εδώ» (vid-pics)

Στο Προεδρικό Μέγαρο με τη μητέρα του και τον αδερφό του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τι απάντησε όταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε: «Είστε Έλληνες και το έχετε αποδείξει». «Μεγάλωσα από Νιγηριανούς γονείς, μας έστειλαν σε ελληνικό σχολείο και μετά ήταν παράνομοι...»

Αντετοκούνμπο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες, πάντα θα γυρνάμε εδώ» (vid-pics)

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την οικογένειά του όπου συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια ημέρα νωρίτερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της τελετής πολιτογράφησης της μητέρας του Βερόνικας και του αδερφού του Εμέκα - Άλεξ Αντετοκούνμπο, ως Έλληνες πολίτες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον αστέρα του NBA και τα μέλη της οικογένειά του και είχαν μια στιχομυθία μπροστά στις κάμερες.

«Χαίρομαι για τη γιορτή που έγινε χτες, είστε Έλληνες και το έχετε αποδείξει και τώρα έχουμε εδώ εσάς και τη μητέρα σας Βερόνικα» είπε η κ.Σακελλαροπούλου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε: «Σας ευχαριστούμε που μας έχετε εδώ, σας ευχαριστώ που μας καλέσατε σαν οικογένεια. Ήταν απλά μια σφραγίδα, πάντα ήμασταν Έλληνες».

«Είστε Έλληνες και το νιώθετε», πρόσθεσε η Πρόεδρος και τόνισε: «Όπως και εγώ σαν πρώτη γυναίκα Πρόεδρος είμαι πρότυπο για τα κορίτσια κι εσείς είστε πρότυπα για τα νέα παιδιά που έχουν τις φωτογραφίες στο δωμάτιο σας. Είναι βάρος αλλά είναι και σημαντικό κι εσείς το δηλώνετε με το ήθος και την παρουσία σας. Με την αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια σας και την προσφορά σας σε όσους έχουν ανάγκη».

Δεν έχω συγκινηθεί, προσπαθώ να κρατηθώ

Λίγο αργότερα, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε και στους δημοσιογράφους: «Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ και χτες που πήγαμε στον Πρωθυπουργό., Αν μας έλεγε ποτέ κανείς ότι με σκληρή δουλειά μετά από χρόνια θα καθόμασταν δίπλα να μιλήσουμε με την πρώτη Γυναίκα Πρόεδρο, θα σας έλεγα πως είναι ψέματα.

Δεν έχω συγκινηθεί, προσπαθώ να κρατηθώ, αλλά σκέφτομαι και θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια πως ήταν. Γιατί μεγάλωσα από Νιγηριανούς γονείς που ήρθαν το 1990 στην Ελλάδα, έκαναν θυσίες για τα παιδιά τους 25 χρόνια και μας έστειλαν σε ελληνικό σχολείο και μετά ήταν παράνομοι φοβόντουσαν να μείνουν στον δρόμο. Μας έδωσαν ελληνικές αρχές και ελληνική κουλτούρα. Δεν βλέπαμε το μέλλον, ήμασταν παιδιά. Μετά από οκτώ χρόνια (σ.σ. που πήρε το ελληνικό διαβατήριο) με σκληρή δουλειά και αφοσίωση είμαστε εδώ συναντήθηκα με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην Ελλάδα, μας άκουσε, μας είπε και αυτή την ιστορία της. Ήταν πάντα Έλληνες η μητέρα και τα αδέρφια μου, χτες απλά πήραν τα διαβατήρια. Και να μην τα έπαιρναν, πάντα εδώ θα γυρνάγαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας».