Μπάιντεν για 11η Σεπτεμβρίου: «Η ενότητα είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να σπάσει»

«Μάθαμε ότι η ενότητα είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να σπάσει», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν με αφορμή την 20η επέτειο για την 11η Σεπτεμβρίου. 

Μπάιντεν για 11η Σεπτεμβρίου: «Η ενότητα είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να σπάσει»

Πριν 20 χρόνια, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι ΗΠΑ έγιναν στόχος μιας συντονισμένης και καλά προετοιμασμένης επίθεσης από τη τζιχαντιστική οργάνωση αλ Κάιντα, η οποία έπληξε τους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο.

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τη χώρα σε ενότητα.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κυκλοφόρησε την παραμονή της 20ής επετείου, απέτισε φόρο τιμής στα 2.977 άτομα που έχασαν τη ζωή τους.

«Τιμούμε όλους εκείνους που ρίσκαραν και έδωσαν τη ζωή τους σε λίγα λεπτά, ώρες, μήνες και χρόνια μετά», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, μιλώντας για τους εργαζόμενους στα σωστικά συνεργεία έκτακτης ανάγκης που ανταποκρίθηκαν στις επιθέσεις.

Οι εκδηλώσεις μνήμης αναμένεται να λάβουν χώρα το Σάββατο.

«Ανεξάρτητα από το πόσος χρόνος έχει περάσει, αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης φέρνουν πίσω όλα επώδυνα σαν να ήρθαν τα νέα πριν από λίγα δευτερόλεπτα», είπε ο πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τις «σκοτεινότερες δυνάμεις της ανθρώπινης φύσης - φόβο και θυμό, δυσαρέσκεια και βία κατά των μουσουλμάνων Αμερικανών» που ακολούθησαν τις επιθέσεις, αλλά είπε ότι η ενότητα παραμένει η «μεγαλύτερη δύναμη» των ΗΠΑ.

«Μάθαμε ότι η ενότητα είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να σπάσει», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr