Πειραιάς: Πώς το ιστορικό «Πειραιεύς» γίνεται πολυτελές boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων

Στα σκαριά επένδυση για αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου «Πειραιεύς» -γνωστό και ως ξενοδοχείο Μελετόπουλου- στο λιμάνι του Πειραιά. Σε ποιον ανήκει, ποιος το διαχειρίζεται, τι περιλαμβάνει η επένδυση.

Πειραιάς: Πώς το ιστορικό «Πειραιεύς» γίνεται πολυτελές boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων

Υπό εξέταση βρίσκεται μια νέα σημαντική ξενοδοχειακή επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, με την αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου “Πειραιεύς” που βρίσκεται πάνω στην Ακτή Μιαούλη, στην έξοδο Ε9 του λιμανιού.

Το ιστορικό κτίριο, που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα και παραμένει εγκαταλελειμμένο σήμερα, στέγαζε για δεκαετίες το ιστορικό ξενοδοχείο “Πειραιεύς” γνωστό και ως ξενοδοχείο Μελετόπουλου.

Βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Ακτή Μιαούλη 13, Μπουμπουλίνας 1 και Αγίου Σπυρίδωνος.

Ανήκει πλέον σε κληροδότημα (του Α. Τοπούζογλου) που διαχειρίζεται το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2019 είχε ξεκινήσει διαγωνισμός για την αξιοποίηση του κτιρίου και είχε κατατεθεί μια επενδυτική πρόταση από την εταιρεία ΕΡΓΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. κατά την Α’ φάση του διαγωνισμού.

Το αποτέλεσμα της Α’ φάσης εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ και θα στελνόταν προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Πειραιάς: Τα 4 νέα ξενοδοχεία - Στην Παγόδα, στην Αριστείδου, στο Μετρό, στην Κολοκοτρώνη

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Εφόσον ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και εγκριθούν τα αποτελέσματά του, τα σχέδια θέλουν το κτίριο, που είναι σε μορφή Π, να μεταμορφώνεται σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Η δυναμικότητά του θα είναι 19 δωμάτια και 55 κλίνες.

Θα διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις spa, γυμναστήριο, εστιατόριο καθώς και χώρο για συναντήσεις.

Το κτίριο προορίζεται για μακροχρόνια μίσθωση για 50 έτη με το κόστος της επένδυσης να βαρύνει τον εκμισθωτή.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 6,4 εκ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί εντός 3 ετών από την έναρξη της μίσθωσης του κτιρίου.

Πηγή: bizness.gr