Βίλια: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά - Σε επαγρύπνηση η Πυροσβεστική

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Βίλια, μετά από την τεράστια μάχη που έδωσε η Πυροσβεστική τις τελευταίες μέρες.

Βίλια: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά - Σε επαγρύπνηση η Πυροσβεστική
Photo credits: Eurokinissi

Μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών και όσων άλλων έχουν κινητοποιηθεί, η φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 1 ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε επαγρύπνηση η Πυροσβεστική σε όλη τη χώρα

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Πηγή: in.gr